Mintha a valóságban photoshopolnánk magunkat, úgy tünteti el a bőrhibákat ez a kütyü

Az Ötödik Elem című filmben látott autosminkre egyelőre várni kell, a Procter and Gamble viszont már közelít ehhez: egy olyan eszközt készítettek, ami képes automatikusan felismerni és elfedni a bőrhibákat.

A szépségipari szereplők közös jellemzője, hogy a legtöbbjük azt ígéri: az ő termékükkel lehet teljesen elfedni a bőrhibákat, ezzel kölcsönözve magunknak tökéletes megjelenést. Ezt ma már nemcsak sminktermékekkel szeretnék elérni, számos olyan kütyü is készül, ami több-kevesebb hatásfokkal igyekszik megfelelni a saját maga által tett ígéretnek. A Las Vegas-i CES 2019 technológiai szakkiállítás apropóján egy újabb ilyen eszköz bukkant fel, amely a sminkelést és a technológiát ötvözi.

A Procter and Gamble (P&G) készítette el az Opté Precision Skincare System névre keresztelt eszközt, ami méretét és alakját tekintve nagyjából olyan, mintha egy távirányító lenne. A készülék egy “nyomtató”, amelyben 120, miniatűr fúvóka várja, hogy elvégezze a feladatát. A feladat pedig ebben az esetben nem más, mint a bőrhibák elfedése.

A készülékbe egy kamerát is beépítettek, amely folyamatosan figyeli a bőr felszínét: másodpercenként 200 képet készít róla. Az eszközt az arcunkon kell végighúzni, amely így feltérképezi azt, és ha valahol bőrhibát talál, “lefújja”, így téve azt láthatatlanná. A kütyüt a BBC és a VentureBeat újságírói is letesztelték, és mindkettejüket lenyűgözte a teljesítménye.
Az eszközbe a P&G saját fejlesztésű “sminkjét”, az Opté Precision Serumot tölti a cég. A tervek szerint ebből többféle árnyalatot is készítenének, hogy minden bőrtípushoz lehessen használni.

Emellett persze más kritériumoknak is meg kell, hogy feleljen a hidratáló, fényvédő szérumnak, például ne kopjon le, hacsak nem akarja valaki lemosni. Az viszont tény, hogy egy ilyen kütyü jelentős mértékben csökkentené a feleslegesen felkent korrektor/smink mennyiségét.A tervek szerint 2020-ban dobhatják majd piacra a készüléket.

Forrás: www.hvg.hu

Megosztás