Nagyon fura dolgokat tartanak a nők a hűtőben

Egy európai kutatás szerint már nemcsak sajtokat, zöldségeket, felvágottakat tartanak a nők a hűtőszekrényben, egyre többen hűtik a szemceruzájukat, körömlakkjukat, sőt, a cipőjüket is.

A hűtő kreatív felhasználása nem korlátozódik a szépségcikkekre, a divat őrültek is előszeretettel használják a konyhai berendezést praktikus megoldásokra: nem kevesebb mint 1,4 millió nő számára egyértelmű, hogy olykor nadrágot tesz hűvösre a szalámi mellé – derül ki a 16 éven felüli nőket célzó Samsung-kutatásából. A kasmír pulcsi azért kerül a hűtőbe, hogy ne legyen molyrágta, a bőrnadrág pedig azért, hogy visszanyerje alakját, és ne legyen kitérdesedve. A legszokatlanabb frizsiderben tartott cikkek közé tartozik a fehérnemű, a talpbetét, körömlakk, szemmaszk és a kasmírpulcsi.

Takács Nóra, szépségszakértő szerint nagyon meleg nyári napokon a körömlakkokat érdemes hűtőszekrényben tartani, mivel így nem sűrűsödnek be, és könnyebben kenhetőek. Sötét, hideg helyen tovább megőrzik a minőségüket. Ő az arckrémeit, szemkörnyékápolóit is a hűtőben tartja, mivel így reggelente kellemesen hűs, élénkítő hatásuk van, nem mellékesen a természetes összetevőknek külön jót tesz a hűs levegő. A normál arckrémekben elegendő tartósítószer van ahhoz, hogy jól bírják a szobahőmérsékletet, a bio-natúr termékeknek viszont kell a hűtés, hogy megőrizzék természetes összetevőik erejét.

A hűtőben tárolt pulcsik, nadrágok, övek, cipők Takács Nóra számára sem ismeretlenek: új cipőit például nem a lábát kínozva szokta betörni, hanem egyszerűen egy zárható zacskóba vizet tölt, majd ezt a cipőbe teszi, és az egész mehet a fagyasztóba. A víz megfagy, kitágul, közben pedig szépen betöri nekünk az új cipellőt.

„Itt az ősz, sokunknál előkerültek a kötött pulóverek, és ilyenkor döbbenünk rá, hogy bizony egy-két darab már elnyúlt, szöszös, kissé viharvert állapotban van. Nincs vész! Fogj egy nagy műanyag zacskót, rakd bele a kötött, angóra, moher pulcsikat, és tedd az egészet pár órára a hűtőbe, így a fonál jóval ellenállóbb lesz, és a pulcsid is visszanyeri eredeti formáját!” – ad tippet a szépségszakértő.

A trendre rámozdult a háztartásigép-ipar is, ma már több olyan hűtőszekrény készül, amely elkülönült rekeszeket tartalmaz a szokatlan hűteni valók számára.

Forrás: www.hvg.hu

Megosztás